לעשות סימולציה על גזענות זה בכלל לא קל!

במרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים

ברור שלעשות סימולציה על גזענות זה קשוח,
 
כשמיקי פנקל פידלמן, ראש המרכז לקידום ההוראה במכללה האקדמית הדסה ירושלים, פנתה אלי לראשונה, כמובן שנעניתי בשמחה.

בפגישתנו היא הדגישה את הצורך להכין את המרצים חדשים המתחילים ללמד במכללה למה שקורה בשטח, עוד לפני שיתחילו ללמד את הסטודנטים. לאור זאת, המטרה הייתה לכתוב שני תרחישים, המבוססים על מקרים אמיתיים, ולהביא אותם כסימולציות ביום האוריינטציה למרצים החדשים כדי להכין את המרצים לסיטואציות שבהן הם עלולים להיתקל בכיתה. מיד נרתמתי למשימה ויצרתי יחד עם מיקי את שני התרחישים הבאים:

1. הפרעה בכיתה: למרבה הצער, מתברר שלא מעט מרצים שמלמדים שיעורים פרונטליים, נתקלים בסטודנטים שלא כ"כ מקשיבים בשיעור, ובמקום זה הם מדברים או גולשים בטלפון, עושים קניות אונליין, נכנסים ויוצאים מהכיתה במהלך השיעור ועוד.

2. גזענות בין סטודנטים בכיתת הלימוד: אוכלוסיית הסטודנטים במכללה מהווה מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית במלוא הדרו: סטודנטים מהפריפריה, עולים חדשים, סטודנטים מהחברה הערבית ומהקהילה האתיופית. המפגש בין קבוצות האוכלוסיה השונות עלול לעיתים להתלהט.

 אני מודה, שלמרות שאנו חוזרים על אותם התרחישים כבר חמש שנים, התרחיש השני, שבו אני משחקת דמות שמתנהגת באופן גזעני, לא קל לי. עם זאת, אני שחקנית, ואני 'מחזיקה' את הערך המוסף שאני נותנת לאותם מרצים.
השירות שלנו בסימולציות האלו מכין את המרצים למציאות, לשטח, ומלמד אותם מיומנויות להתנהלות במצבי קיצון כדי שברגע האמת – בתקווה שלא יגיע – הם יידעו כיצד להתמודד.

הפידבקים שקיבלנו בחמש השנים האחרונות מהמרצים של מכללת הדסה על סדנת הסימולציות היו מעבר לכל דמיון!

הלוואי שכל מוסד אקדמי היה מתייחס לנושאים אלו ומכין כך את המרצים שלו כמו שמיקי פנקל פידלמן האלופה עושה מדי שנה.
שאפו!